Ексклюзиви
субота, 12 червня 2021 09:40

Зеленський скасував заборону на штрафи за кредитами

Зеленський скасував заборону на штрафи за кредитами
Штрафи за кредит: Зеленський підписав новий закон. Фото: ria.ru

Володимир Зеленський підписав закон, що скасовує заборону на штрафи за новими кредитами для громадян у зоні АТО/ООС. Це стосується і заборони стягнень на заставну нерухомість за кредитами.

Відповідні положення застосовуються до договорів, укладених після 1 травня або до яких після цієї дати вносилися зміни щодо продовження строків, зменшення розміру відсотків і штрафів.

Про це повідомили у пресслужбі президента.

"Це гарантує збереження прав для людей, які мали або мають складне фінансове становище через проведення АТО/ООС, але водночас спростить доступ громадянам, котрі володіють нерухомістю в Луганській, Донецькій та частині Харківської області, до банківського кредитування, зокрема державних програм "Доступні кредити 5-7-9%" та "Доступна іпотека 7%" на рівних умовах з усіма громадянами України", - відповіли у відомстві.

Закон "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції для відновлення законних прав і свобод громадян щодо управління власним майном та отримання кредитних послуг" № 1451-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 19 травня.

Українці, які проживають у зоні проведення АТО/ООС і мають заборгованість за кредитами, взятими до травня цього року, і надалі мають право не платити пеню та штрафи на основну суму заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України повідомило час зустрічі Зеленського і Байдена

Залишиться в дії заборона виселяти громадян із житлових будинків, переданих в іпотеку за чинними кредитними договорами, навіть на підставі судового рішення про звернення стягнення на об'єкт іпотеки.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У межах децентралізації команда президента Володимира Зеленського хоче перекласти відповідальність за підвищення тарифів на місцеву владу. Натомість позитивні моменти залишатимуть як свою перемогу, говорить політолог Віктор Бобиренко.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський скасував заборону на штрафи за кредитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути