Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2022 22:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Російські терористи атакують енергетичну інфраструктуру, але зламати Україну вони не зможуть

Зеленський: Російські терористи атакують енергетичну інфраструктуру, але зламати Україну вони не зможуть
Зеленський закликав пам'ятати, що від усіх зараз залежить стабільність енергетичної системи. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав українців максимально скоротити споживання електроенергії на тлі чергових терористичних російських ударів по Українській енергетичній інфраструктурі.

Російські терористи обрали енергетичні об'єкти своїми основними цілями, зазначив він у своєму зверненні за підсумками 22 жовтня.

Зеленський нагадав, що російські удари по об'єктах інфраструктури 22 жовтня наносилися по всій країні, скрізь ситуація не з легких. Зараз буквально від кожного міста і району в Україні залежить стабільність енергетичної системи всієї країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світ може і повинен зупинити цей терор" ‒ Зеленський про російські удари по Україні

"Будь ласка, обмежуйте роботу техніки, яка споживає багато електрики. І особливо в години пікового споживання вранці та ввечері" - зазначив президент.

Також Зеленський закликав звертати увагу на інформацію від влади та енергокомпаній про те, коли та де можуть бути стабілізаційні відключення, і планувати день з урахуванням цієї інформації. Російські терористи сподіваються, що ці атаки на інфраструктуру загальмують просування ЗСУ і зламають волю України до боротьби. Вони дуже сильно помиляються.

"Всі разом ми зараз показуємо, що українське життя неможливо зламати" - додав він.

22 жовтня Росія здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Ворог вдарив по магістральних мережах західних регіонів. Масштаб пошкоджень можна порівняти або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

Російські загарбники продовжили терор мирного населення України. Вранці в суботу, 22 жовтня, Росія вдарила ракетами по містах і селах. Про помічені ракети повідомляють, зокрема, у Київській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях. "Прильоти" зафіксовані в багатьох областях України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Російські терористи атакують енергетичну інфраструктуру, але зламати Україну вони не зможуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути