Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2022 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує енергооб'єкти України ‒ оновили перелік областей, де може зникнути світло

Росія атакує енергооб'єкти України ‒ оновили перелік областей, де може зникнути світло
22 жовтня Росія здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Фото: radiotrek.rv.ua

Сьогодні, 22 жовтня, Росія здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України.

Ворог вдарив по магістральних мереж західних регіонів. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. Про це повідомили в компанії Укренерго.

Ремонтні бригади розпочнуть відновлення мереж щойно рятувальники ліквідують наслідки ракетних влучань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Луцьку: показали наслідки у фото

"Спеціалісти Укренерго вживають всіх заходів для якнайшвидшого відновлення електропостачання в регіонах, які залишилися без світла. Також вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях", ‒ йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголошують, що обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій.

"Просимо споживачів ощадливо споживати електроенергію впродовж всього дня і особливо в пікові години споживання ‒ з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Будь ласка, не використовуйте енергоємні електроприлади, вимкніть зайве освітлення. Перенесіть прання на нічні години. Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи", ‒ закликають в Укренерго.

Російські загарбники продовжили терор мирного населення України. Уранці в суботу, 22 жовтня, Росія вдарила ракетами по містах і селах. Про помічені ракети повідомляють, зокрема, на Київщині, Закарпатті, Миколаївщині та Одещині. "Прильоти" зафіксовано у багатьох областях України.

Сьогодні, 22 жовтня, вранці знову критично збільшилося споживання електроенергії в окремих регіонах України. Вранці повідомляли про можливі відключення світла у Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує енергооб'єкти України ‒ оновили перелік областей, де може зникнути світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути