субота, 22 жовтня 2022 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну масовано атакують ракетами: регіони здригаються від вибухів, зникає світло
Оновлено

Російські загарбники продовжили терор мирного населення України.

Уранці в суботу, 22 жовтня, Росія вдарила ракетами по містах і селах. Про помічені ракети повідомляють, зокрема, на Київщині, Закарпатті, Миколаївщині та Одещині, передає Gazeta.ua.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що в області працює протиповітряна оборона. Він закликав залишатися в укриттях.

"Пам'ятаймо про заборону на фото- та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони, ворожих об'єктів та їхнього падіння", – написав очільник області.

Автор: "Київ ІНФО"
  На Київщині спрацювала ППО
На Київщині спрацювала ППО

Про російські ракети повідомив і керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Повз нас. Ймовірно на західну та центральну частину", – написав він о 8:36.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита закликав перебувати в укриттях.

"Терористи бомблять сусідні з Закарпаттям області! Ракети у повітрі, продовжуйте перебувати в укриттях", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог щосили вгатив по Бахмуту: є загиблі й багато поранених

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив про вибух. Цю інформацію також підтвердив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

"Друзі, залишайтеся в укриттях. Є вибух. Поки без деталей", – зазначив Симчишин о 8:59.

У Луцьку також пролунали декілька вибухів. Про це повідомляє "Суспільне". Місцеві Telegram-канали зазначили, що після вибуху над містом підіймається стовп чорного диму.

Автор: t.me/insiderUKR
  Над Луцьком після вибуху піднявся чорний стовп диму
Над Луцьком після вибуху піднявся чорний стовп диму

Нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що вибухи також є у Рівненській області.

Після вибухів у Луцьку, Рівному, на Хмельниччині – повідомляють про перебої зі світлом. Зокрема, Хмельницька міськрада також закликала зробити запаси води.

"Хмельничани, місто без світла. Просимо за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне", – йдеться в повідомленні.

Про проліт російської ракети над Одещиною повідомив журналіст Андрій Цаплієнко. Очевидці зафіксували, як український винищувач біля Одеси збиває ракету Росії.

Над Дністровським районом Чернівецької області літак Збройних сил України збив ракету. Вона впала в озеро. Про це повідомив голова ОВА Руслан Запаранюк.

"Пошкоджень об'єктів та будинків громадян немає", – зазначив він.

Оновлено о 9:30. У Львівській області працювала ППО. Деталі повідомлять згодом, написав голова ОВА Максим Козицький.

9:35. Ракету окупантів збили над одним із районів Київщини. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

"Потерпілих та руйнувань немає, уламки впали на територію лісового масиву", – написав він.

Автор: t.me/andrii_nebytov
  На Київщині спрацювала ППО
На Київщині спрацювала ППО

9:41. У Ковелі Волинської області є влучання. Це підтвердив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

"На Волині є "прильоти". На місці працюють всі відповідні служби. В окремих населених пунктах місцями зникло світло та вода, погіршився зв'язок. Звертаюсь до усіх – зберігайте спокій. Наразі повітряна тривога триває. За можливості перебувайте в укриттях. Не поширюйте у соцмережах фото наслідків. Більше інформації згодом", - написав глава ОВА.

10:15. Очільник Хмельницької обласнї військової адміністрації Сергій Гамалій підтвердив влучання ракет по області.

"Є влучання по Хмельницькій області. Прошу, не публікуйте фото та відео з місць прильотів в соцмережах", - написав Гамалій.

10:23 Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що над областю фіксують проліт ракет. Закликав не полишати укриття.

"Ворог продовжує обстрілювати територію України. Ми фіксуємо ракети, які пролітають над Полтавщиною. Повітряна тривога досі триває. Перебувайте в укриттях! Поставтеся серйозно до своєї безпеки!", - написав очільник ОВА.

10: 33 Росіяни завдали ударів по Кропивницькому та Голованівському районах на Кіровоградщині, повідомив глава ОВА Андрій Райкович.

"Друзі, ворог завдав ракетних ударів по важливих енергетичних об'єктах у Кропивницькому та Голованівському районах.Звертаюсь до усіх підприємств, особливо до власників великих торговельних об'єктів, мереж, закладів громадського харчування, і прошу усіх жителів області суттєво скоротити споживання електроенергії! Звертаю вашу увагу, що можливі перебої з постачанням електроенергії. Вимкніть з розеток усі зайві прилади!", - написав.

Через поразки на полі бою Росія змінила тактику. Тепер країна-загарбниця посилює терор українського народу.

Ціль ворога – знищити енергетичні об'єкти країни, щоб українці мерзли у своїх домівках. Зима є фактично останньою надією – "зброєю" російського диктатора Володимира Путіна для розгрому України. Про це йдеться в матеріалі The Times.

У статті зазначили, що понад 40% енергооб'єктів країни були виведені з ладу за 10 днів атак іранськими дронами-камікадзе, ракетних ударів по електростанціях й інших об'єктах інфраструктури.

Експерти вважають, що саме це є частиною нової військової кампанії Путіна. Після цих атак понад 1100 українських міст і сіл – від Сум на півночі до Львова на заході та Запоріжжя на півдні – залишилися без світла й води. Відтак зиму називають останньою "зброєю" Кремля для бажаного агресором розгрому української держави.

Зараз ви читаєте новину «Україну масовано атакують ракетами: регіони здригаються від вибухів, зникає світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути