Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2022 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зима є "зброєю" Путіна для розгрому України – The Times

Зима є "зброєю" Путіна для розгрому України – The Times
Російський диктатор Володимир Путін змінив тактику у війні проти України. Фото: eastnews.ua

Через поразки на полі бою Росія змінила тактику. Тепер країна-загарбниця посилює терор українського народу.

Ціль ворога – знищити енергетичні об'єкти країни, щоб українці мерзли у своїх домівках. Зима є фактично останньою надією – "зброєю" російського диктатора Володимира Путіна для розгрому України. Про це йдеться в матеріалі The Times.

У статті зазначили, що понад 40% енергооб'єктів країни були виведені з ладу за 10 днів атак іранськими дронами-камікадзе, ракетних ударів по електростанціях й інших об'єктах інфраструктури.

Експерти вважають, що саме це є частиною нової військової кампанії Путіна. Після цих атак понад 1100 українських міст і сіл – від Сум на півночі до Львова на заході та Запоріжжя на півдні – залишилися без світла й води. Відтак зиму називають останньою "зброєю" Кремля для бажаного агресором розгрому української держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між російськими та білоруськими військовими дедалі частіше виникають конфлікти

Видання наголосило: подібні удари несуть за собою багато руйнувань і смертей, однак вони жодним чином не впливають на ситуацію на фронті.

За словами експерта Олександра Хмелевського, якого цитує The Times, Путін розраховує, що через руйнування інфраструктури, житлових будинків, вбивство мирних громадян, відключення електроенергії та опалення в зимовий період, "українці вимагатимуть від своєї влади укласти мирну угоду з Росією на будь-яких умовах".

"Удари будуть продовжуватися. Ракети й безпілотники у РФ поки не закінчуються, а Іран вже анонсував постачання їй балістичних ракет. Тому дуже важливим є забезпечення України системами ППО. Без них країну чекають великі руйнування і багато жертв", – додав фахівець.

Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні масованими обстрілами. Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося, заявив 18 жовтня Володимир Зеленський.

Офіс президента вже попередив українців, що від 20 жовтня у всій Україні будуть впроваджуватися обмеження постачання електроенергії. Це тимчасові заходи.

Через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «Зима є "зброєю" Путіна для розгрому України – The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути