Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2020 12:53

Зеленський пустив слідчих і прокурорів на Донбас

Зеленський пустив слідчих і прокурорів на Донбас
Закон Верховна Рада ухвалила 15 вересня 2020-го. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо допуску слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії.

Про це повідомляє пресслужба Офіса президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили план "Б" Зеленського щодо Донбасу

Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях" Верховна Рада ухвалила 15 вересня 2020 року.

Документ унормовує допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури до району стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях для виконання повноважень, покладених на них Кримінальним процесуальним кодексом України.

Згідно з законом, представники органів досудового розслідування та прокуратури можуть здійснювати свої повноваження у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених у вказаному районі. Їм має надаватися обов'язковий допуск та відповідне сприяння.

Порядок допуску дізнавачів, слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії на Донбасі визначає командувач Об'єднаних сил.

Чорногорія, Албанія, Ліхтенштейн та Норвегія приєдналися до рішення Євросоюзу щодо продовження персональних санкцій проти Росії за дії, які підривають територіальну цілісність та незалежність України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пустив слідчих і прокурорів на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути