Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 05:21

Зеленський пропонує ввести кримінальну відповідальність за нелегальний видобуток бурштину

Зеленський пропонує ввести кримінальну відповідальність за нелегальний видобуток бурштину
Зеленський хоче кримінальної відповідальності за видобуток бурштину. Фото: Сегодня

В Україні може з'явитися кримінальна відповідальність за незаконний видобуток бурштину у вигляді позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину або переміщення його через митний кордон України" №2059, який зареєстрував у Верховній Раді президент Володимир Зеленський і визначив як невідкладний.

"Незаконний видобуток бурштину карається штрафом від семисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк", - зазначено в документі.

Крім того, реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, перероблення незаконно добутого бурштину каратимуться ще більшим покаранням - штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів або обмеженням (позбавленням) волі на строк від трьох до шести років.

При цьому перераховані вище злочини, вчинені повторно, або за попередньою змовою груп, або в особливо великих розмірах (понад 100 неоподатковуваних мінімумів), а також злочини, вчинені на територіях природно-заповідного фонду, каратимуться позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет до 15 вересня, ринок землі - до 1 грудня: Зеленський дав вказівки уряду і парламенту

Копачі бурштину пошкодили більше 7 тис. га земель в трьох регіонах України. З них понад 6 тис. га - землі лісового фонду, понад 1 тис. га - землі сільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пропонує ввести кримінальну відповідальність за нелегальний видобуток бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути