Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2019 12:35

Бюджет до 15 вересня, ринок землі - до 1 грудня: Зеленський дав вказівки уряду і парламенту

Бюджет до 15 вересня, ринок землі - до 1 грудня: Зеленський дав вказівки уряду і парламенту
Ніхто ні в кого не буде забирати землю, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дав завдання владі, зокрема уряду. Про це йшлося на його зустрічі з Кабміном і керівництвом Верховної Ради у понеділок.

"Державний бюджет на 2020 рік. Внести на розгляд парламенту бюджет, який має на меті економічне зростання. Термін - до 15 вересня. Відповідальні - прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр фінансів - Оксана Маркарова", - заявив глава держави.

"Далі - запровадження ринку землі. Розробити та внести на розгляд парламенту законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін - до 1 жовтня.

Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не буде забирати землю", - продовжив Зеленський і заявив про "розвиток українського фермерства, захист інтересів дрібного власника".

Зеленський заявив, що парламент має скасувати мораторій до 1 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запрацювала нова Верховна Рада

"Відповідальні - голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія", - сказав президент.

"Наповнити 100% інформації про земельні ділянки у земельному кадастрі до 1 січня 2021-го", - заявив Зеленський.

"Далі - запуск масштабної приватизації. Прийняти законопроект про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Термін - до 1 жовтня.

Передати не менше 500 підприємств до Фонду держмайна для малої приватизації через аукціонну систему ProZorro. Термін - до 1 грудня", - продовжив президент і згадав про великі державні компанії.

Зеленський заявив про "поліпшення бізнес-клімату".

"Створення умов для зниження комерційними банками кредитних ставок, доступності кредитування бізнесу та іпотеки. Термін - до 1 жовтня", - сказав він.

Серед іншого - спростити порядок і зменшити вартість підключення громадян і бізнесу до електричних і газових мереж приватних монополістів; до 1 грудня ухвалити закон про Службу фінансових розслідувань; закони про легалізацію грального бізнесу, видобутку бурштину; створити умови для електронних виборів і перепису населення; до 1 січня підготувати лоти для конкурсів на дозволи для видобутку нафти та природного газу.

"Не допустити до роботи у Митній службі всіх старих корупціонерів. Особисто буду допомагати. До 1 грудня. Запустити систему "єдине вікно" до 1 січня", - продовжив Зеленський.

"Усі з нетерпінням очікуємо на запуск Вищого антикорупційного суду. 5 вересня суд починає активно працювати", - заявив президент.

"Провести повне кадрове перезавантаження в найбільш корупційних для бізнесу і громадян органах державної влади. Це – Держгеокадастр, Держгеонадр, Державна архітектурно-будівельна інспекція, Держекоінспекція, Укртрансбезпека та найвідоміший Укравтодор. Термін – до 1 січня. Відповідальний – прем'єр-міністр", - сказав Зеленський.

На першому засіданні 29 серпня Верховна Рада призначила новим главою уряду заступника керівника Офісу президента Олексія Гончарука.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет до 15 вересня, ринок землі - до 1 грудня: Зеленський дав вказівки уряду і парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути