середа, 18 листопада 2020 00:25

Зеленський поспілкувався з очільницею МВФ

Зеленський поспілкувався з очільницею МВФ
Зеленський поговорив з Георгієвою. Фото: Главком

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Очільниця МВФ поцікавилася станом здоров'я президента та побажала йому якнайшвидшого одужання, повідомляє пресслужба ОПУ.

Співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію у світі та невизначеність для глобальної економіки у зв'язку з пандемією.

"Я вдячний вам і команді Фонду за прийняття рішення про збільшення першого траншу в рамках програми stand-by до 2,1 мільярда доларів, що дозволило нам нормально пройти цей період і профінансувати витрати на медицину, соціальні програми та фінансові зобов'язання", – зазначив Володимир Зеленський.

Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов'язків у межах програми stand-by. Серед іншого, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі.

"На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані", – констатував президент.

Зеленський послідовно підтримує незалежність Національного банку. Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

"Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним з пріоритетів. Ми прийняли низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проєкт закону про перезавантаження всього складу Конституційного Суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування й відзначили план дій та підготовку відповідних законопроектів", – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що сьогодні як ніколи у нас сконцентрована спільна позиція всіх антикорупційних органів, громадських організацій, дипломатичного корпусу, міжнародних партнерів для врегулювання ситуації та повного відновлення антикорупційної інфраструктури.

Також Володимир Зеленський повідомив, що Україна перезапустила роботу Комісії з питань правової реформи за участі міжнародних експертів для розробки комплексних законопроектів щодо судової реформи.

У зв'язку з боротьбою з епідемією коронавірусу та економічними викликами, пов'язаними з Covid-19, перший перегляд програми Фонду та початок роботи місії стане важливим сигналом для внутрішнього та зовнішнього ринку.

"Наші команди мають міцну довіру й тісно працюють, щоб якнайшвидше завершити переговори та прийняти місію МВФ", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З новими партіями у парламенті - є шанс для країни" - політолог

9 листопада Володимир Зеленський повідомив: "Попри всі карантинні заходи я теж отримав позитивний результат"

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поспілкувався з очільницею МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути