вівторок, 08 червня 2021 12:38

Зеленський поділився враженнями після розмови з Байденом

Зеленський поділився враженнями після розмови з Байденом
Володимир Зеленський дуже задоволений телефонною розмовою з президентом США Джозефом Байденом. Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент Володимир Зеленський лишився задоволеним телефонною розмовою з президентом США Джозефом Байденом. Лідери країн розмовляли вчора.

"Розмова була чудова. Чітка, предметна, суттєва. Я задоволений підсумками бесіди й перспективами подальшого довірчого особистого спілкування. Джо Байден запевнив мене в повній і безумовній підтримці України", - розповів Зеленський, передає УП.

Тепер український президент готується до особистої зустрічі з Байденом. Вона запланована на липень.

"У нас об'ємний двосторонній порядок денний і ми його детально обговоримо наприкінці липня в США. Віч-на-віч. У нас багато найважливіших питань для обговорення – безпека, територіальна цілісність, економіка, енергетика, прямі інвестиції, технології, співпраця в оборонній сфері".

Зеленський окремо висловився щодо слів про ПДЧ у НАТО: "хто й що саме сказав, і як ці слова оцінюють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента відредагував розмову Зеленського з Байденом

"Не слова важливі, а конкретні вчинки. Отримає Україна, нарешті, ПДЧ чи ні – це питання бажання лише самого Альянсу. Якщо отримає, очевидно, нас там дійсно бачать. Якщо ні - це теж цілком конкретна відповідь", - заявив український президент.

На його думку, важливішою є максимально ефективна реформа Збройних сил України. Адже "лише це є сьогодні абсолютною гарантією миру в нашій країні й гарантією захисту кожного українця".

Раніше Білий дім повідомляв, що не запрошуватиме до Вашингтона президента України Володимира Зеленського перед зустріччю лідерів США Джо Байдена й РФ Володимира Путіна. Причиною назвали скандал зі зміною керівництва Нафтогазу. Вважають, що Володимир Олександрович "робить крок назад у зусиллях у боротьбі з корупцією". Проте під час учорашньої телефонної розмови американський лідер запросив Зеленського відвідати Білий дім.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поділився враженнями після розмови з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути