четвер, 06 червня 2019 17:42

Зеленський відповів на петицію про свою відставку

Зеленський відповів на петицію про свою відставку
Президент Володимир Зеленський порадив почитати Конституцію. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на електронну петицію про свою відставку.

Відповідь з'явилася на сайті глави держави.

Зеленський нагадав про Конституцію.

"Отже, "повноваження президента України припиняються достроково у разі: відставки; неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з поста в порядку імпічменту; смерті". Із об'єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду згідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу", - написав він.

"По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів президента та підтримали мою кандидатуру.

По-друге, я, звісно, втомлююсь (особливо у старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано почуваюся. І планую й надалі підтримувати добру фізичну форму.

З іншого боку, хочу запропонувати вам вимагати у народних депутатів якомога швидшого голосування за проект Закону "Про особливу процедуру усунення президента України з посади (імпічмент)", який був поданий мною до Верховної Ради 29 травня цього року.

Підтримка народними обранцями цього законопроекту, яким я починаю боротьбу за зняття недоторканності з усіх без винятку посадовців і процес жорсткого очищення влади від старих корумпованих політиків, дасть змогу вам домагатися моєї відставки у законний, а головне - реальний спосіб", - додав глав держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма заступився за Зеленського

Електронна петиція за відставку президента Володимира Зеленського набрала необхідні 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути глава держави.

Петицію зареєстровали 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію про свою відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути