вівторок, 22 лютого 2022 21:56

Зеленський обговорив із керівниками фракцій Ради запровадження НС

Зеленський обговорив із керівниками фракцій Ради запровадження НС
Воєнний стан запровадять, якщо почнеться повноцінний наступ на підконтрольні Україні території. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головами парламентських фракцій та груп на тлі визнання Росією "незалежності" так званих ЛДНР.

На зустрічі також були представники всіх силових та оборонних відомств, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу 22 лютого, передає Gazeta.ua. Зокрема "промовлялося" запровадження воєнного стану.

"Вже завтра нардепи голосуватимуть за зміни до оборонного бюджету та зміни до закупівель, які дозволять силовим відомствам оперативніше закуповувати все необхідне для власних потреб. Рада також голосуватиме за запровадження санкцій проти депутатів Держдуми РФ", - сказав він.

Оголошення в Україні надзвичайного стану не обговорювалося, але промовляли запровадження такого режиму в Донецькій та Луганській областях.

"Воєнний стан запровадять, якщо почнеться повноцінний наступ на підконтрольні Україні території. Водночас надзвичайний стан можуть запровадити у прикордонних українських областях", - зазначив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни, ви нам не браття" - Рада закликала відімкнути РФ від системи SWIFT

Лідери фракцій також домовилися про створення "оборонної коаліції" у парламенті та обговорили збільшення фінансування армії.

Країни Євросоюзу сьогодні одноголосно вирішили прийняти пакет жорстких санкцій проти Росії. Зокрема у чорний список Європейського Союзу включили 351 депутата Держдуми РФ, які голосували за "незалежність" так званих ЛДНР.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив із керівниками фракцій Ради запровадження НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути