вівторок, 22 лютого 2022 15:09

"Росіяни, ви нам не браття" - Рада закликала відімкнути РФ від системи SWIFT
3

Верховна Рада ухвалила постанову, у якій засудила незаконне визнання Росією так званих ЛДНР, а також закликала партнерів запровадити жорсткі санкції проти РФ та її керівництва.

Україна вимагає відмови від "Північного потоку-2" і відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи передавання інформації та здійснення платежів SWIFT, заявив 22 лютого спікер парламенту Руслан Стефанчук у Раді. "За" проголосували 336 нардепів, передає Gazeta.ua.

"Держава, яка є нашим сусідом, деградувала за 20 років до такого ступеня, що сьогодні не лише Президент РФ Володимир Путін і його банда несуть відповідальність за кров і сльози українців. Кожен росіянин, який голосував за Путіна, за цю Держдуму, обирав цих сенаторів, який не вийшов сьогодні на акцію протесту проти війни, - ви нам не браття", - сказала перед голосуванням нардепка Ірина Геращенко.

Ухваливши рішення про визнання самопроголошених ЛДНР, РФ в односторонньо де-факто вийшла з Мінських домовленостей і зруйнувала відповідний переговорний процес на рівні країн-учасниць "нормандського формату" та в рамках ТКГ.

"Законодавством визначені поняття тимчасово окупованих РФ територій ОРДЛО й межі цих українських територій. Будь-яких інших утворень на території зазначених областей України не існує", - ідеться в законопроєкті.

Парламент закликав світ утриматися від будь-яких дій чи кроків, які можна тлумачити як визнання окупованих територій, запровадити додаткові жорсткі секторальні, фінансові й персональні санкції проти РФ. А також вимагає заборонити експорт у Росію високих технологій, зокрема тих, що стосуються російського військово-промислового комплексу та енергетичного сектора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина зупиняє сертифікацію "Північного потоку-2"

Також Рада закликає уряди й парламенти країн-партнерів сприяти зміцненню обороноздатності України. І прискорити надання комплексної оборонної допомоги, спрямованої на посилення здатності України реагувати на загострення безпекової ситуації з боку РФ.

21 лютого президент Росії Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією". Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців". Колони важкої техніки без розпізнавальних знаків рушили на Донбас.

Проти країни-агресора РФ треба невідкладно запровадити санкції, зокрема зупинити проєкт газопроводу "Північний потік - 2", заявив президент України Володимир Зеленський. Європа й світ не можуть допустити повторення тих трагічних помилок, який припустилися в Грузії 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни, ви нам не браття" - Рада закликала відімкнути РФ від системи SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути