Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2022 22:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав умову для переговорів із Росією

Зеленський назвав умову для переговорів із Росією
Росія повинна припинити бомбардувати людей в Україні. Лише тоді можна сідати за стіл перемовин - Зеленський. Фото: president.gov.ua

Щоб починати переговорини з Росією про припинення вогню, окупанти повинні перестати бомбардувати людей.

Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю міжнародній агенції Reuters.

"Треба принаймні припинити бомбардування людей, просто бомбардування припинити і, після цього, сісти за стіл перемовин", - наголосив президент України.

Зеленський вкотре нагадав, що російські окупанти бомбардують цивільні об'єкти у великих містах України. Їх ціль - привід тиснути делегації російських загарбників на Україну на переговорах, а не вести дискусії щодо перемир'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба заявив про готовність України до нових переговорів - є "але"

Зеленський подякував урядам країн-членів НАТО за надання збройної та фінансової підтримки. Водночас зауважив, що уряди Заходу не запровадили превентивні санкції проти Росії до початку вторгнення.

На його думку, якби Захід запровадив пакет суворих санкцій до початку вторгнення російських військ в Україну, найімовірніше, повномасштабної війни Росії з Україною не сталося б.

Зеленський попередив західні уряди, що вони захищають самих себе, допомагаючи Україні. У разі перемоги російських окупантів, їм доведеться мати справу із загрозою російського вторгнення власноруч, сказав Зеленський.

Окрім збройної підтримки, Україна потребує, аби НАТО закрили небо над Україною, вкотре сказав президент.

28 лютого українська і російська делегації в районі українсько-білоруського кордону провели перший раунд переговорів. Тривали понад 6 год. Їх мета - знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій", повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Ініціатором перемовин "без попередніх умов" виступила Росія. Володимир Зеленський заявив, що "мало вірить" у їх ефективність. Однак погодився, щоб потім ніхто не міг дорікнути, що українська сторона знехтувала шансом зупинити війну дипломатією.

До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав умову для переговорів із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути