вівторок, 15 вересня 2020 10:05

Зеленський назвав свою головну мету

Зеленський назвав свою головну мету
Зеленський в інтерв'ю Wiener Zeitung назвав своїм головним пріорітетом - повернення територій. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що для нього головними пріоритетами є закінчення війни з Росією та повернення українських територій.

Про це він сказав в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

"Коли я щось обіцяю, це – не просто порожні слова. Закінчення війни та повернення українських територій - це мій головний пріоритет. Це не якісь романтичні обіцянки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про можливість Майдану в Мінську і співпрацю з Білоруссю

Глава держави пояснив, що втілити такі обіцянки - не просто.

"Але ми вже багато чого досягли. Ми повернули 140 осіб з полону. Здійснили розведення військ. Там більше не стріляють, майже ніхто не гине. За винятком однієї смерті, втрат протягом семи тижнів більше не було. Це всі бачать, і Європа теж це бачить. Іноді бувають постріли з боку сепаратистів. Але ми не відповідаємо на них, і це добре".

На окупованих територіях Донбасу існує гуманітарна катастрофа та чимало осіб хворі на коронавірус, розповів він.

"У шахтарів на окупованому Донбасі все погано: вони не отримують нормальної заробітної плати й повинні платити високі ціни за воду та електроенергію. Якщо терпіння людей там у якийсь момент вичерпається, то можуть також виникнути заворушення".

"Я знаю, що там багато людей, які в душі є українцями. Я не хочу, щоб вони помирали. Цим людям нелегко, багато хто зникає у в'язницях, оскільки вони відзначають такі свята, як День Незалежності України. Наші солдати, яких ми звільнили, сказали, що вони перебували у в'язниці разом із проукраїнськими громадянами. Там багато людей, які думають проукраїнськи", - додав президент.

В цьому ж інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що Україна намагається впоратися з економічною кризою, викликаною пандемією коронавируса Covid-19, за допомогою дешевих кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав свою головну мету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути