Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2020 04:42

Зеленський розповів, як Україна бореться з економічними наслідками коронавірусу

Зеленський розповів, як Україна бореться з економічними наслідками коронавірусу
Зеленський розповів про наслідки коронавірусу. Фото: Офіс президента

Україна намагається впоратися з економічною кризою, викликаною пандемією коронавірусу Covid-19, за допомогою дешевих кредитів.

Багато людей в Україні втратили роботу і безліч компаній збанкрутували, також на багатьох підприємствах відбулося скорочення заробітної плати, президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю австрійському виданню Wiener Zeitung.

"Ми, звичайно, не можемо друкувати доларові купюри, це зрозуміло. Але ми розробляємо кредитні програми, щоб допомогти людям пережити кризу - підприємствам, фермерам і так далі. Раніше розмір виплат по кредиту становив від 20 до 25 відсотків, тепер від 5 до 9 відсотків. Люди вже взяли ці кредити на суму 6 мільярдів гривень (майже 180 мільйонів євро) ", - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс на НАТО, ЄС і США: Зеленський підписав Стратегію національної безпеки

Раніше, Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію меморандуму і кредитної угоди між Україною і Євросоюзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС в сумі до 1,2 млрд євро, що дозволить залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде направлений на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, як Україна бореться з економічними наслідками коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути