Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 12:58

Зеленський на спільних навчаннях України і НАТО заявив про стратегічний курс

Членство України в НАТО є стратегічним курсом. Про це президент Володимир Зеленський заявив на відкритті спільних військових навчань України і НАТО Rapid Trident-2020 на Львівщині.

  У навчаннях беруть участь 4 тис. військових із 10 країн
У навчаннях беруть участь 4 тис. військових із 10 країн

"Війна на сході - це загроза не тільки для України. Це загроза для безпеки і стабільності усіх країн Європи та світу. Наші партнери абсолютно солідарні зі мною у цьому питанні. Тому ми об'єдналися для подолання викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них", - зазначив Зеленський.

Президент заявив про інтеграцію України до НАТО.

Глава держави сказав, що цього тижня затвердив Стратегію національної безпеки України, а членство у НАТО є стратегічним курсом української держави.

"Максимально швидко ми маємо досягти взаємосумісності Збройних сил України зі структурами держав Альянсу. А також активізувати реформи, які дозволять отримати запрошення і приєднатися до ПДЧ, який ми повинні виконати, перш ніж стати членом НАТО", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

У Яворівському районі Львівської області за участю близько 4 тис. військових з 10 країн розпочались навчання Rapid Trident-2020, які триватимуть до 25 вересня.

Під час занять залучатиметься бронетехніка і проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, польоти вертольотів армійської авіації та повітряних суден військової авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Україна може стати членом НАТО в умовах військової агресії РФ. Про це журналу "Країна" сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський на спільних навчаннях України і НАТО заявив про стратегічний курс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути