вівторок, 16 липня 2024 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський ініціював законопроєкт щодо зрадників - подробиці у відеозверненні

Зеленський ініціював законопроєкт щодо зрадників - подробиці у відеозверненні
Законопроєкт стосується тих, хто отримував державні нагороди, в тому числі Героя України, ордени "За заслуги" та інші, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів та інших законодавчих актів щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора Російської Федерації чи вчинення інших протиправних дій проти України.

Про це президент сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Мною ініційовано законопроєкт, який здатен відновити справедливість саме у питаннях про те, кого ми шануємо, а хто внаслідок своїх власних дій втратив право на будь-яку повагу від українців", - сказав Зеленський.

Йдеться про тих, хто отримував державні нагороди, в тому числі Героя України, ордени "За заслуги" та інші, але "обрав для себе не Україну - обрав ворога і зараз підтримує Росію так чи інакше або взагалі перебуває на її території", сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, "кролики", Лорак і росіяни. Хто ще досі має звання народного артиста України

"Потрібен правовий механізм реального позбавлення таких осіб усіх державних нагород України і почесних звань. Вони заслуговують тільки на одне "звання": зрадники. А "нагородою" їм буде відповідальність перед Україною і нашими людьми за все скоєне проти України, проти нашої держави, проти нашої незалежності", - сказав Зеленський.

"Я прошу Верховну Раду розглянути цей законопроєкт уже найближчим часом", - звернувся президент.

За даними руху "Чесно", колишній міністр освіти Дмитро Табачник нагороджений орденом Богдана Хмельницького, екснардеп Ілля Кива - орденом Данила Галицького, Микола Азаров, Олександр Єфремов, Віктор Медведчук - орденами князя Ярослава Мудрого.

Ордени мають колаборанти Євген Балицький, Володимир Сальдо, Олег Царьов.

Звання Герой України має один із керівників забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко.

Торік Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт про позбавлення державних нагород тих, хто скоїв державну зраду або пішов на колабораціонізм.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський ініціював законопроєкт щодо зрадників - подробиці у відеозверненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути