четвер, 29 квітня 2021 15:25

Зеленський хотів забрати в Нафтогазу 50 млрд грн і пустити на "Велике будівництво"

Зеленський хотів забрати в Нафтогазу 50 млрд грн і пустити на "Велике будівництво"
Зеленський катався областями з "Великим будівництвом" перед місцевими виборами торік. Фото: president.gov.ua

Причина звільнення Андрія Коболєва з Нафтогазу і призначення головою компанії Юрія Вітренка – 50 млрд грн. Про це йдеться в статті "Віялові вимкнення совісті" на ZN.UA

Ці кошти НАК відрахувала в резерви на випадок, якщо боржники з нею не розрахуються.

За інформацією джерела видання, Офіс президента Володимира Зеленського хотів, забравши ці кошти в НАК, спустити все на "Велике будівництво", "підігрівши" всіх, хто з цієї "інфраструктурної афери" годується.

Два тижні тому Зеленський зустрічався із Коболєвим і запропонував йому рокіровку: Вітренко очолює Нафтогаз, а Коболєв – Міністерство енергетики. Коболєв відмовився. Зеленський образився.

А потім образився ще раз, коли стало зрозуміло, що президентські дороги Коболєв теж фінансувати не збирається, і майже 40 млрд грн дивідендів – максимум, на який може розраховувати держава.

Нафтогаз фактично виправдовується перед Мінфіном за те, що посмів ці резерви сформувати, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада призначила міністра енергетики

Щоб звільнити Коболєва уряд пішов на обман — звільнив наглядову раду компанії. Призначив нового голову правління. І знову повернув до повноважень наглядову раду.

ЗМІ зазначає про "втілення давньої мрії Андрія Єрмака (керівник ОП. – Gazeta.ua) прилаштувати Вітренка у владі за будь-яку ціну й будь-куди. Та ще й президент до Вітренка напрочуд лояльний".

28 квітня Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління Нафтогаз України – Андрія Коболєва. Замість нього компанію очолив Юрій Вітренко. Коболєв очолював Нафтогаз із березня 2014 року.

Після цього посли країн G7 застерегли Україну від політичного втручання в управлінні Нафтогазом.

"Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов'язань України", – заявили посли.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хотів забрати в Нафтогазу 50 млрд грн і пустити на "Велике будівництво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути