четвер, 29 квітня 2021 10:58

Рада призначила міністра енергетики

Рада призначила міністра енергетики
Кандидатуру Галущенка пропонувала фракція "Слуга народу". Фото: bykvu.com

Верховна Рада призначила міністром енергетики Германа Галущенка.

За проголосували 305 народних депутатів. Фракція "Слуга народу" - 227, ОПЗЖ - 20, "Батьківщина" - 17, групи "Партія "За майбутнє" - 14, "Довіра" - 19. "Європейська солідарність" і "Голос" - нуль голосів "за".

Кандидатуру вніс прем'єр-міністр Денис Шмигаль за пропозицією фракції "Слуга народу".

"На сьогодні вітчизняна енергетика перебуває у дуже скрутній ситуації.

Величезні борги, диспропорції на ринку електроенергії, незавершеність інтеграції енергосистем з ЄС, висока енергоємкість українських промислових підприємств, коливання цін на газ взимку, тіньовий ринок паливно-мастильних матеріалів, багаторічні проблеми вугільної галузі.

Зовнішні загрози в енергетиці теж вимагають надзвичайних зусиль в дипломатії. Зокрема в протистоянні "Північному потоку-2", інтеграції українських ринків і електроенергії до ЄС, диверсифікації постачання енергоносіїв", - сказав Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО закликали запровадити санкції проти Фірташа

Також заявив, що "ринок енергетики не має бути грою з нульовою сумою, коли один вид генерації виживає за рахунок знищення іншого, прагнення генерації заробити вбиває промисловість, а спекуляції з цінами виймають останні гроші з кишені громадян".

"Тарифи на електроенергію і газ потрібно не збільшувати. А шукати шляхи, як їх зменшити для вразливих верств населення. І насправді для цього є можливості і ресурси. Робити це ринковими методами", - сказав Галущенко.

47-річний Герман Галущенко народився у Львові, за освітою юрист. З травня минулого року працював віцепрезидентом Енергоатому. У 2013-14 роках був у компанії виконавчим директором із правового забезпечення.

Працював в Адміністрації президента Леоніда Кучми, Секретаріаті президента Віктора Ющенка. За президентства Януковича очолював департамент у Міністерстві юстиції. Викладає в Інституті міжнародних відносин КНУ.

Задекларував три квартири у Києві, будинок і три земельні ділянки в селі Велика Солтанівка Київської обл. Автомобілі Mersedes GLS-350 2017 року випуску і Range Rover Velar 2018-го. На банківських рахунках тримає 855 тис. грн, $112 тис. і €14. Також задекларував $332 тис. готівкою.

28 квітня Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління Нафтогаз України - Андрія Коболєва. Замість нього компанію очолив Юрій Вітренко. Коболєв очолював Нафтогаз з березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада призначила міністра енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути