четвер, 14 жовтня 2021 12:46

Зеленський доручив виплатити премії військовим

Зеленський доручив виплатити премії військовим
Зеленський доручив повністю виплатити грошове забезпечення ЗСУ. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ Про деякі заходи щодо забезпечення соцгарантій військовослужбовців та ветеранів війни.

Документ передбачає виплату зарплати і додаткової премії військовослужбовцям з нагоди Дня захисників і захисниць України. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Глава держави поставив завдання Кабміну вжити заходів щодо виплати в повному обсязі належного грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил і їхнього одноразового преміювання", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вшанував пам'ять полеглих захисників України

До 31 грудня уряд повинен внести на розгляд Верховної Ради законопроект, спрямований на вдосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням найкращого досвіду провідних іноземних держав.

Кабмін повинен щокварталу інформувати про реалізацію заходів щодо соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих.

Крім того, уряд спільно з обласними адміністраціями та Київською міською держадміністрацією повинні забезпечити створення до кінця 2023 року в кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

12 березня президент Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив виплатити премії військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути