неділя, 24 липня 2022 22:21

Зеленський анонсував важливий тиждень – буде просування на фронті, в дипломатії і в економіці

Зеленський анонсував важливий тиждень – буде просування на фронті, в дипломатії і в економіці
Президент Володимир Зеленський наголосив, що наступного тижня відзначатимемо День Української Державності 28 липня. Фото: ОП

Завтра починається важливий, символічний тиждень.

Уперше відзначатимемо День української державності 28 липня, каже президент Володимир Зеленський у зверненні.

"У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть незалежності", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога буде: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині

Це свято утверджуватиме зв'язок сучасних українців із пращурами.

"Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз", – додав президент.

Він закликав людей не розслаблятися та робити все, щоб завдати ворогу якнайбільших втрат і зібрати для України якнайбільше підтримки.

Наступного тижня будуть важливі візити партнерів, важливі переговори та подальше просування українських позицій на фронті, в дипломатії і в економіці.

Кремль планує об'єднати так звані ДНР, ЛНР, а також захоплені території Херсонської та Запорізької областей України в один федеральний округ у складі Росії. Його створять після того, як на цих територіях відбудуться "референдуми" щодо приєднання до складу РФ.

Водночас українські війська продовжують активно наступати в регіоні. Вони нанесли серію ударів, щоб відрізати окупантів - взяти їх в котел.

23 липня українські військові влучили в міст через річку Інгулець поблизу села Дар'ївка Херсонської області. Це продовження операції з відрізання херсонського угрупування росіян від постачання зброї і техніки.

На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, жителі Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував важливий тиждень – буде просування на фронті, в дипломатії і в економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути