четвер, 08 жовтня 2020 21:07

Зеленський анонсував створення фінансового центру Київ-Сіті

Зеленський анонсував створення фінансового центру Київ-Сіті
Cторони обговорили перспективи залучення британських інвесторів до реалізації проекту Київ-Сіті. Фото: glavcom.ua

Під час офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський відвідав Лондонську фондову біржу та зустрівся з її керівництвом і лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом.

Під час зустрічі Зеленський анонсував створення фінансового центу Київ-Сіті.

Президент розповів, що він разом з прем'єр-міністром Великої Британії підписав Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, що є "історичним моментом у відносинах двох держав".

Зеленський також закликав британські фінансові кола активно використовувати нові можливості для інвестування в Україну. Зокрема, у межах розбудови ринків капіталу, приватизації державних об'єктів, побудови фінансової інфраструктури.

"Ми запроваджуємо нові фінансові інструменти. Ми голосуємо закони, які запровадять нову фінансову політику, приваблять інвестиції", - розповів Зеленський.

У ході зустрічі сторони обговорили перспективи залучення британських інвесторів до реалізації проекту Київ-Сіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розкрили подробиці історичної угоди з Британією

"Ми хотіли б побудувати Київ-Сіті - живий фінансовий центр, фінансове серце, а також район, у якому хочеться працювати й жити. Досвід, експертиза та допомога лондонського Сіті як провідного світового фінансового центру були б для нас надзвичайно корисними", - зауважив президент.

Також глава держви ознайомився з історією роботи Лондонської фондової біржі. Президент зробив запис у Книзі почесних гостей.

Глава держави запросив лорда-мера лондонського Сіті та делегацію британських бізнесменів, банкірів, юристів, представників інноваційних компаній та Лондонської фондової біржі відвідати Київ.

8 жовтня Володимир Зеленський і Борис Джонсон підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.

Також у рамках візиту президента до Великої Британії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував британському колезі Домініку Раабу приєднатися до платформи щодо деокупації Криму.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував створення фінансового центру Київ-Сіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути