четвер, 08 жовтня 2020 19:48

У Зеленського розкрили подробиці історичної угоди з Британією

У Зеленського розкрили подробиці історичної угоди з Британією
У Британії з жодною країною світу немає подібного документа, який був підписаний з Україною. Фото: Укрінформ

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив деталі підписаної між президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

"У Британії з жодною країною світу немає подібного документа, який був підписаний з Україною", - написав Жовква у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відвідав базу Королівських ВМС Великої Британії

"Три компонента в одному унікальному документі. Що важливого вдалося досягти? Наші держави стали повноцінними стратегічними країнами. Відтепер між країнами відбуватиметься регулярний діалог стратегічного партнерства на рівні лідерів. І він стосуватиметься найважливіших безпекових та стратегічних питань".

Ігор Жовква наголосив, що цей партнерський діалог почався буквально відразу, коли Україна і Велика Британія підписали меморандум на $1,6 млрд для розвитку українського військового флоту.

"Між Україною та Британією збережеться зона вільної торгівлі. І з часом вона стане ще розширятися. Можливості для збільшення квот на експорт української аграрної продукції також закладено в угоді. З цією метою діятиме відповідний Торговельний комітет.

Між двома лідерами встановились справді дружні відносини. І те, що Борис Джонсон сам підписав нову угоду від імені британського уряду багато про що свідчить. А на переговорах, крім політики, також багато говорили про економіку", – підкреслив заступник голови ОП.

8 жовтня Володимир Зеленський і Борис Джонсон підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.

Також у рамках візиту президента до Великої Британії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував британському колезі Домініку Раабу приєднатися до платформи щодо деокупації Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкрили подробиці історичної угоди з Британією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути