четвер, 08 жовтня 2020 15:29

Зеленський і Джонсон підписали стратегічну угоду, яка замінить асоціацію

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту

"Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем'єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два прапори Європи - західний і східний - стали ще ближчими".

Автор: Скріншот
 

У прямій трансляції на сторінці у Facebook міністр зазначив, що це перша угода, підписана Великою Британією після виходу з Євросоюзу.

"Насправді історична подія, перша угода, підписана Великою Британією після Brexit, і підписана вона саме з Україною, що є саме по собі символічним".

Кулеба зазначив, що Зеленський і Джонсон відразу встановили "дуже живий, щирий зв'язок, взаєморозуміння".

"Угода дуже велика і "товста", безмежна кількість сторінок, результат дуже довгої і плідної роботи, але створено умови для того, щоб справді торгівля між нашими країнами розвивалася і вийшла на новий рівень".

Під час візиту сторони обговорювали необхідність зростання торгівлі, інвестицій в Україну і посилення співпраці у сфері безпеки, наголосив Кулеба.

"Сьогодні відбулася ключова зустріч президента і прем'єр-міністра, і ми говорили про те, щоб між нашими країнами було, по-перше, більше торгівлі, по-друге, більше інвестицій в Україну, по-третє, ще більше співпраці у сфері безпеки. І це дуже круто, що в нас є такі партнери. І, безумовно, говорили про Covid-19, доступ до вакцини, про те, щоб разом боротися з цією проблемою".

7 жовтня Україна і Британія підписали меморандум, що передбачає фінансування Британією Військово-Морського флоту ЗСУ майже на €1,4 млрд.

У рамках візиту Володимира Зеленського до Великої Британії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з держсекретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом. Кулеба поінформував про створення Кримської платформи та запросив Велику Британію до участі в ньому.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Джонсон підписали стратегічну угоду, яка замінить асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути