Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2020 21:32

Україна запросила Британію приєднатися до Кримської платформи

Україна запросила Британію приєднатися до Кримської платформи
Кулеба запросив Велику Британію до участі у Кримській платформі. Фото: mfa.gov.ua

У рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом.

Кулеба поінформував про створення Кримської платформи та запросив Велику Британію до участі у ньому, передає пресслужба МЗС.

"Сторони привітали заплановане підписання Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, яка виводить українсько-британські відносини на рівень стратегічного партнерства", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії створили посаду спеціально для співпраці з Україною

Як зазначається, міністр поінформував Рааба про створення Кримської платформи - нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму та запросив Велику Британію до участі у ньому.

"Кулеба подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також відзначив практичні кроки Сполученого Королівства на підтримку обороноздатності України та впровадження реформ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сторони підтвердили тотожність позицій з багатьох питань. Зокрема, висловились за підтримання політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України, йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що Кулеба та Рааб також домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці у міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою у середу зустрілися з онуком королеви Великої Британії Єлизавети IІ - Вільямом, герцогом Кембриджським. Аудієнція відбулась у Букінгемському палаці.

Зараз ви читаєте новину «Україна запросила Британію приєднатися до Кримської платформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути