середа, 07 жовтня 2020 13:19

У Великій Британії створили посаду спеціально для співпраці з Україною

У Великій Британії створили посаду спеціально для співпраці з Україною
Велика Британія запроваджує нову посаду для співпраці з Україною. Фото: Pixabay

Посаду спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною вводить влада Великої Британії.

Нова посада з'явиться в рамках нового договору про двостороннє співробітництво між країнами, який мають підписати представники країн, повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає "Українська правда".

"Британія відтепер матиме спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною баронесу Меєр. Це є ще одним свідченням важливості, яку ми надаємо нашій двосторонній економічній співпраці", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт ""Україна-ЄС: чого досягла українська делегація

Вона також пояснила зміст нового Договору про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, який має бути укладено між Великою Британією та Україною на цьому тижні.

"По-перше, він підкреслює наші спільні цінності. Обидві країни зобов'язуються відстоювати демократичні принципи, права людини та основні свободи, а також міжнародний правопорядок, який зберігає світ. Одним із принципових пунктів, зафіксованих у документі, є повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - написала вона.

Велика Британія прокредитує будівництво 8 ракетних катерів для Військово-Морського флоту України. Два перших корпуси мають бути побудовані на території Великої Британії, а решта – на суднобудівному підприємстві в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії створили посаду спеціально для співпраці з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути