вівторок, 11 грудня 2007 09:41

Затулін: "Регіоналів" чекає деградація і розпад

 Депутат Російської Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін вважає, що Партію регіонів чекає деградація і розпад, якщо вона не перейде в "жорстку" опозицію. Таку думку він висловив у своїй статті в газеті "Московские новости".

"ПР стоїть перед необхідністю переходу у жорстку опозицію", - заявляє російський політик.

На думку Затуліна, Партія регіонів має "очолити протест" проти "...подальшої дерусифікації і спроби "натиску на схід"."

"Досить звернути увагу на висунуту знизу, на місцевому рівні, ініціативу проведення в лютому 2008 року другого з"їзду південних і східних регіонів в Северодонецьку. Перспектива рімейка форуму 2004 року викликала справжню істерію в оточенні Ющенка, який витратив раніше багато сил на викриття північнодонецьких "сепаратистів" і "федерастів". Або керівництво ПР займе тверду позицію і очолить протест, що може стати основою для третього числом відродження партії перед президентськими виборами-2009, або деградація і розпад "регіоналів" неминучі", - заявляє Затулін.

Він також вважає, що на останніх виборах Партія регіонів зазнала поразки.

"Головною жертвою цих подій стала, безумовно, ПР, яка за короткий строк удруге втрачає владу, у результаті внутрішніх і зовнішніх інтриг, а також власної непослідовності, якщо не дурощі".

"У докір ПР перш за все можна поставити те, що вона, переплутавши стратегію з тактикою, дала спокусити себе посулом так званої широкої коаліції з своїм конкурентом Віктором Ющенком і погодилася на перевибори, позбавлені будь-яких законних підстав. В ході самих виборів "регіонали", закинувши свій електорат на півдні і сході, вели вегетаріанську кампанію переконання підозріло до них настроєного центру. Хоча вони і досягли деяких успіхів, втрати на сході виявилися дуже великими: розчарований виборець просто не прийшов на вибори. У результаті замість оглушливої перемоги над Ющенком, що розгубив популярність,  ПР, втративши десяток мандатів і, найголовніше, колишній набір союзників в парламенті, дала з"їсти приготований для себе обід Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ)", - аргументує свою точку зору Затулін, пише Остров.

Зараз ви читаєте новину «Затулін: "Регіоналів" чекає деградація і розпад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути