четвер, 23 липня 2009 21:52

Затримання Пукача було інсинуацією - адвокат екс-генерала

Затримання Пукача було інсинуацією - адвокат екс-генерала

Сергій Осика, адвокат колишнього генерала МВС Олексія Пукача, вважає, що сцена із затриманням Пукача — інсинуація.

Про це він заявив у коментарі на "5 каналі".

"Я знаю Пукача протягом багатьох років, це життєрадісна людина. Коли я побачив як він лежить на землі і з посмішкою говорить своє прізвище, ім"я і по-батькові, то складається враження, що це була інсинуація", - сказав адвокат.

На запитання журналіста студії, чи Пукач хоч раз виходив на контакт зі своїм адвокатом, Осика відповів, що ні.

"Коли він був у розшуку я навіть боявся, що він подзвонить. Я не знав як себе у такому випадку повести, - чи повідомити правоохоронцям, чи допомогти йому у його проблемах. Якби такий дзвінок був, фактично я мав би повідомити силовиків, але якби я не повідомив, то є норма закону про адвокатуру, яка передбачає, що ніхто не може притягти мене до відповідальності за відносини з моїм клієнтом", - розповів він.

Осика також вважає, що на основі одного дзвінка не можна було затримати Пукача, але можна було вчепитись за логічний ланцюжок, за яким можна вийти на фігуранта.

"Зі слів Пукача мені стало відомо, що він навмисно робив дзвінки, навмисно приходив до тих людей, чиї телефони перебувають під прослуховуванням. Тобто Пукач принципово зайняв позицію, щоб його затримали і заарештували", - ще раз повторив співрозмовник.

Осика знову зазначив, що Пукач не називав ніяких імен, і не обіцяв показати, де закопана голова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе. Проте на запитання адвоката, чи має намір перевертень у погонах надати якусь інформацію слідству, екс-генерал відповів - "поки що ні".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Затримання Пукача було інсинуацією - адвокат екс-генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути