Ексклюзиви
середа, 22 липня 2009 20:25

Пукач нікого не здавав, бо його ще не допитували - адвокат

Пукач нікого не здавав, бо його ще не допитували - адвокат
Адвокат колишнього генерал-лейтенанта Олексія Пукача, який винен у вбивстві Георгія Гонгадзе, Сергій Осика вважає недоречними коментарі заступника глави СБУ Василя Грицака з приводу затримання свого клієнта.

Про це адвокат заявив у телефонній розмові у прямому ефірі "5 каналу".

"Мені важко коментувати чиїсь слова, тим більше людини, яка взагалі не причетна до слідчих дій. Згідно з моїми даними, справа знаходиться у Генеральній прокуратурі України, а не СБУ. Тому взагалі не зрозуміло чому Грицак коментує цю справу. Багато було сказано, що Грицак не несе ніякої відповідальності за свої слова і може сказати, що він такого не казав або, що Пукач змінив свідчення", - розповів Осика.

Адвокат також додав, що жодних слідчих дій стосовно екс-генерала міліції сьогодні не проводилось.

"Я зв"язувався сьогодні зі слідчим Генпрокуратури, який сказав, що ніяких слідчих дій сьогодні не проводилось. За його словами, Пукача доставили в Київ лише сьогодні вранці і слідчі дії мають намір розпочати завтра з 9 години ранку", - наголосив Осика.

Він назвав "усі заяви, які нібито робив його клієнт, побутовими розмовами чиновників, які працюють у правоохоронних органах".

"Все про що говоритиме Пукач, буде фіксуватись. Це будуть процесуальні дії, які проходитимуть у присутності адвоката", - сказав він.

Юрист відзначив, що заяви щодо того, що підозрюваний назвав імена замовників убивства Гонгадзе, це "нісенітниця і дезінформація громадської думки".

"Я думаю, що робити подібні голослівні заяви у період передвиборчої кампанії, - це некомпетентно і некрасиво по відношенню до суспільства. Завтра я зв"яжусь з Пукачем і скажу, що насправді там відбувається"

Нагадаємо, Василь Грицак повідомив пресі, що Олексій Пукач відмовився від присутності адвоката під час допиту.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Пукач нікого не здавав, бо його ще не допитували - адвокат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути