середа, 22 липня 2009 13:06

Пукач може "здати" багатьох впливових людей?

Пукач може "здати" багатьох впливових людей?
Перший віце-прем"єр України, екс-глава СБУ Олександр Турчинов попереджає правоохоронців про необхідність забезпечити безпеку арештованого колишнього генерала МВС Олексія Пукача, робота слідства з яким дозволить встановити замовника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Після арешту Пукача, я переконаний, буде отримана відповідь на питання про замовників цього страшного вбивства" - сказав Турчинов журналістам в середу в Києві.

При цьому він відзначив, що "багато впливових людей не зацікавлені в тому, щоб відповідь на питання про замовників потрапила до суду". "Тому наполегливо радив би слідчим і службам, що забезпечують розслідування, особливу увагу звернути на безпеку пана Пукача", - підкреслив перший віце-прем"єр.

Турчинов не пов"язує затримання Пукача з майбутніми виборами.

"Я не думю, що хтось вичікував - заарештовувати чи ні. Коли змогли, тоді заарештували. І слава Богу", - сказав він.

Гонгадзе зник в Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені до 12 (В.Костенко і А.Попович) і 13 років (Н.Протасов) позбавлення волі.

Пукач тривалий час знаходився в розшуку, і був затриманий у вівторок в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ. Замовники вбивства до цих пір не встановлені, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Пукач може "здати" багатьох впливових людей?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути