неділя, 16 вересня 2012 12:23

Затриманих на Чистих прудах опозиціонерів звільнили

Затриманих на Чистих прудах опозиціонерів звільнили
Фото: drugoi.livejournal.com/

Близько 20 осіб, затриманих пізно ввечері 15 вересня на Чистих ставках, звільнили з поліції, повідомляє "Радіо Свобода". Активісти були відпущені незабаром після затримання без складання протоколів.

Група активістів, затриманих поліцією, прийшла на Чистопрудний бульвар після мітингу, яким завершився "Марш мільйонів", що відбувся напередодні. Їх затримали за спробу проведення неузгодженої ходи, коли вони спробували пройти до пам'ятника Абаю Кунанбаєву.

Незадовго до цього в поліцію потрапив координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, також затриманий на Чистопрудному бульварі. Його згодом також відпустили, склавши протокол про адміністративне правопорушення (стаття 20.2 КоАП РФ - порушення порядку організації мітингу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Марші мільйонів" почубилися націоналісти та антифашисти, а ідеологи закликають "робити майдан"

У "Марші мільйонів" в Москві, за даними столичної поліції, взяли участь близько 14 тисяч осіб. Вони зібралися в сквері біля Пушкінської площі і пройшли до проспекту Сахарова, де відбувся мітинг. Після цього більшість учасників акції розійшлося.

Поряд з "Маршем мільйонів" в Москві акції громадянського протесту пройшли і в інших містах Росії. Загалом ці акції також пройшли спокійно, проте в Нижньому Новгороді, де мітинг не був узгоджений владою, поліція затримала 18 осіб.

Один з поліцейських, які забезпечували порядок на нижегородському мітингу, вдарив кийком по голові активістку "Іншої Росії" Катерину Зайцеву. В результаті дівчина отримала забій м'яких тканин голови. За фактом події начальник ГУ МВС Росії по Нижегородській області призначив службову перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Затриманих на Чистих прудах опозиціонерів звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути