понеділок, 03 червня 2013 12:37

Затриманих активістів "ДемАльянсу" збираються судити і "закрити"

Затриманих активістів "ДемАльянсу" збираються судити і "закрити"
Активістів хочуть арештувати. Фото: facebook.com

Зовсім скоро має відбутися суд над затриманими активістами "Демократичного альянсу", які під час акції на шляху проходження кортежу президента тримали плакат із написом "Янукович, пішов геть із Києва".

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив член "ДемАльянсу" Максим Панов.

"Активісти перебувають у райвідділку, на них складають адмінпротоколи, - говорить він. - До цього часу у них вилучали банер, на якому було написано "Янукович, пішов геть із Києва". Міліціонери вимірювали довжину цього банера і проводили якісь незрозумілі процесуальні дії".

Із приводу цього сам затриманий лідер руху Василь Гацько написав у Фейсбуці: "Адвокати наші працюють. Міліція з рулеткою міряє транспарант "Янукович, пішов геть!". Погоджуються, що вимога справедлива. Міліціонер оформлює документи ручкою з написом "Партія регіонів". Зауважили, то при нас здер напис, вибачився і побіг, приніс іншу ручку. Каже, що йому соромно і мати до того відношення не хоче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" затримав чотирьох активістів за плакат "Янукович, пішов геть з Києва"

За інформацією Панова, зараз на затриманих складають адміністративні протоколи за статтею 185 п. 1. (Порушення організації проведення мирних зібрань).

"Як передають наші адвокати з райвідділку, вже зовсім скоро має відбутися суд над затриманими. Вони кажуть, що "закриють" трьох активістів-чоловіків, а одну затриману дівчину відпустять", - сказав співрозмовник Gazeta.ua.

Панов також додав, що наразі під Оболонським райвідділком проходить мирне зібрання членів "ДемАльянсу".

"Ми подали щойно повідомлення-заявку про проведення мирного зібрання під райвідділком із приводу незаконного, на нашу думку, затримання активістів. І от міліція вже має якісь претензії до нас. Можливо, будуть ще арешти", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні співробітники "Беркуту" затримали лідера партії "Демократичний альянс" Василя Гацька, а також ще трьох активістів під час їхньої акції на шляху проходження кортежу президента. Пізніше у міліції заявили, що активістів затримали через плакати, які начебто "ображають та принижують честь і гідність президента".

Зараз ви читаєте новину «Затриманих активістів "ДемАльянсу" збираються судити і "закрити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути