Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 17:02

Затримали екс-голову "Укрпрофоздоровниці" Едуарда Колесніка

Затримали екс-голову "Укрпрофоздоровниці" Едуарда Колесніка

19 липня у Києві затримали екс-голову Закритого акціонерного товариства "Укрпрофоздоровниці" Едурда Колесника. Його забрали з квартири №125 по столичній вул. Мечникова 18.

"До квартири увійшов слідчий прокуратури Криму Нариман Веліюлаєв. Сказав, що Едуарда Олексійовича викликають як свідка про справі санаторію "Курпати". Не показуючи ніяких постанов, сказав збиратися. Пояснив, що його затримують і везуть до Криму", - розповів адвокат Колесника Григорій Лопатін.

Колеснику стало зле. Прибулі лікарі "швидкої" діагностували гіпертонічний криз, радили відправити хворого до лікарні. Однак слідчий із співробітником Кримського управління по боротьбі з економічною злочинність запхали Колесника до мікроавтобусу і повезли до ізолятора тимчасового тримання у Сімферополь.

Центральний райсуд Сімферополя продовжив затримання Едуарда Колесника до 27 липня, радив внести за нього 100 тис.грн заставу. 27 липня, коли гроші внесли, суддя винесла рішення відпустити екс-керівника "Укрпрофоздоровниці" під заставу. Однак слідчі всупереч рішенню суду повезли його знову до ізолятора. Сказали, що його підозрюють ще у одному злочині. У якому — не пояснили, протоколу затримання не дали.

"Це повний абсурд, - каже адвокат Лопатін. - Людину просто так беруть і видають до ізолятора. Не дивляться навіть, що вона хвора".

Едуард Колесник — заслужений лікар України, кандидат медичних наук, автор книг про курортологію. Очолює товариство "Укрпрофоздоровниця" — лідера на ринку санаторно-курортних послуг в Україні. Це товариство об'єднує понад 80 лікувально-оздоровчих закладів у різних містах країни: Ялті, Алушті, Євпаторії, Саках, Одесі, Миколаєві, Моршині, Миргороді, Дніпропетровська, Харкова, Києва.

Конфлікт навколо майна "Укрпрофоздоровниці" триває давно. Воно належить Фонду профспілок України та Фонду соціального страхування. Однак чиновники постійно хочуть передати його до Фонду держмайна або комунальної власності території, на якій знаходяться санаторії. З 1997 року тривають суди, однак санаторії залишають профспілкам.

Зараз ви читаєте новину «Затримали екс-голову "Укрпрофоздоровниці" Едуарда Колесніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути