вівторок, 26 липня 2011 10:40

Адвокат Волги взявся за його звільнення

Адвокат Волги взявся за його звільнення

Адвокат екс-голови Держфінпослуг Василя Волги Олег Король має намір подати до Генеральної прокуратури клопотання про зміну запобіжного заходу для свого підзахисного на таку, яка б не передбачала утримання під вартою.

Про це він сказав у коментарі Інтерфакс-України після допиту свого підзахисного.

"Сьогодні я намагався передати слідчому три клопотання: перше - про те, щоб повернути речі, які вилучені з порушенням закону під час обшуку, друге - про зміну запобіжного заходу та клопотання з проханням надати матеріали, які стали підставою для затримання Волги", - розповів захисник.

Як зазначив Король, слідчий відмовився прийняти його клопотання, пославшись на те, що кримінальну справу проти Волги вже передали до Апеляційного суду Києва, тому захисник має намір їх подати через канцелярію відомства.

За його словами, проаналізувавши питання, які задавав слідчий під час допиту, захист Волги дійшов висновку, що в прокуратурі розглядається лише одна версія можливого злочину.

"Вони розглядають тільки одну версію про те, що вся діяльність підлеглих Волги була спрямована на те, щоб нібито отримати для нього хабар", - сказав Олег Король.

Адвокат повідомив, що в ході допиту Волга розповів про те, що доповідав про ситуацію з "Першим кредитним союзом" міста Одеси і попереджав про можливу провокацію проти нього, і про можливе порушення проти нього кримінальної справи заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна і генерального прокурора Віктора Пшонку.

"Ми сподіваємося, що якщо слідувати незаангажований, то він опитає цих осіб, оскільки повинен це зробити", - зазначив він.

Волга був затриманий 19 липня і знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. 20 липня суд ухвалив рішення про тримання під вартою протягом двох місяців. 21 липня в.о. генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що стосовно Волги порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара в розмірі $ 500 тис за попередньою змовою осіб.

25 липня президент України Віктор Янукович своїм указом звільнив Волгу з посади голови Держкомфінпослуг у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Волги взявся за його звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути