пʼятниця, 11 грудня 2009 20:56

Заступник Медведька не задовольняє і "регіоналів"

Заступник Медведька не задовольняє і "регіоналів"
Член Вищої ради юстиції, регіонал Валерій Бондик ініціює звільнення Олександра Шинальського з посади заступника генпрокурора.

З відповідною пропозицією він звернувся до Вищої ради юстиції.

Згідно з текстом документу, Бондиком була проведена перевірка відомостей, викладених у зверненні БЮТівця Костянтина Бондарева.

"У ході перевірки встановлені грубі порушення законів України, що унеможливлюють подальше перебування заступника генпрокурора Шинальського на займаній посаді", - йдеться у документі.

Зокрема, регіонал зазначає, що Шинальський суміщає посаду заступника генпрокурора з посадами президента Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація прокурорів", президента громадської організації "Українська асоціація прокурорів".

Також Бондик заявив, що заступник генпрокурора обіймає посаду завідувача кафедрою організації прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів Національної академії прокуратури.

"Кожна із зазначених посад є адміністративною, наділяє службову особу організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями та не може вважатися науковою і педагогічною діяльністю", - зазначається у документі.

Як відомо, згідно з законом про прокуратуру, сумісництво служби в органах прокуратури з роботою на підприємствах, установах чи організаціях, також будь-яким підприємництвом, не допускається, за винятком наукової і педагогічної діяльності.

"Факт сумісництва роботи в прокуратурі та в двох громадських організаціях Шинальським не заперечується взагалі", - наголосив Бондик.

"Більше того, у будівлі Генпрокуратури на дверях кабінету Шинальського розташована інформаційна табличка із зазначенням посади - "Президент Української асоціації прокурорів, заступник генпрокурора", - зазначається у пропозиції регіонала.

"Прошу направити подання генпрокурору про звільнення Шинальського з посади заступника генпрокурора", - йдеться у документі.

Як відомо, раніше у своїй статті "Українській правді" БЮТівці Портнов, Олійник, Писаренко і Пилипенко написали про факти вимагання грошей і земельних ділянок Українською асоціацією прокурорів, президентом якої є заступник генпрокурора Шинальський.

Сам Шинальський спростував, що Асоціація займалася здирництвом. В інтерв"ю він заявив, що купив квартиру у Баден-Бадені за свої кошти і продемонстрував свою декларацію, провідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Медведька не задовольняє і "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути