четвер, 15 листопада 2012 04:13

"Зараз не лише опозиція, а й суспільство має впливати на олігархів, щоби вони ставали на бік добра, а не зла" - Доній

"Зараз не лише опозиція, а й суспільство має впливати на олігархів, щоби вони ставали на бік добра, а не зла" - Доній
Фото: umoloda.kiev.ua

Представники олігархічних кланів можуть в результаті підтримати опозицію.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат Олесь Доній.


Він нагадав, що подібний приклад вже в історії був у 2004 році. Тоді за рахунок різних прошарків населення перемогу таки здобув Віктор Ющенко:
"Нагадаю, коли була Помаранчева революція, які групи населення голосували за Ющенка – націоналісти, націонал-демократи, ліберали, частина корумпованих регіональних еліт, частина олігархів, частина еліт київських – всі разом  третьому турі досягнули заледве 51%. Якщо викидається хоч один сегмент, то не факт, що 50% буде".

Нардеп наголосив: "Зараз зрозуміло, що окрім опозиційних груп для перемоги над режимом, що є звісно, благом для країни, очевидно що потрібно знаходити слабкі ланки в існуючій системі. Я привів приклад революції, коли значна частина еліт регіональних чи українських, навіть частина олігархів, перейшла на бік повсталого народу, завдяки чому була здобута незалежності".


"Тому зараз не лише опозиція, а й суспільство має впливати на  ці групи, щоби вони все таки ставали на бік добра, а не зла", - зауважив Доній.

Крім того, за словами нардепа, тоді у 2004 році чинився сильний тиск на бізнес, але із сьогоднішньою ситуацією він не порівняється.

"Відбувався фіскальний силовий тиск на бізнес. Спочатку на бізнес, умовно кажучи, "помаранчевих", потім на нейтральних, а зараз нищиться бізнес, який вже належить низці "регіоналів". Економіка зараз в такому падінні, що бізнесмени, а "Регіонали" - це партія крупного бізнесу, -  вже частина їхнього бізнесу валиться через неекономічну політику. Тому вони будуть думати і рятувати свій бізнес", - пояснив Доній.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз не лише опозиція, а й суспільство має впливати на олігархів, щоби вони ставали на бік добра, а не зла" - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути