четвер, 18 серпня 2011 17:08

Зараз люди не вірять нікому - Кравчук

Зараз люди не вірять нікому - Кравчук

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що повторення подій помаранчевої революції 2004 року в найближчий час неможливе. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Щоб відбулася революція - хоча я не називаю це революцією, скоріше, спробою втілити в життя демократичні принципи - потрібно щоб ідея змін жила в людях. Адже Радянський Cоюз розвалився не тому, що так захотів Кравчук, Єльцин чи Шушкевич, а тому що люди вже не хотіли так жити. Наша країна не хотіла так жити, втративши 6 мільйонів людей через Голодомор та репресії", - зазначив Кравчук.

"Так і у 2004 році люди відчули, що їх обмежують не тільки у хлібі насущному, але і у праві обирати за кого голосувати. Всі були готові до протесту. Зараз до протесту готові тільки окремі групи. Так, підприємці вийшли на майдан. Але той Майдан, 2004 року, міг би повторитися в одному лише випадку - щоб знайшлася людина, якій люди повірять. Зараз, на жаль, не вірять нікому. Їх зрадили і зраджують весь час. Протест люди носять у собі. А щоб вийти  з протестом на вулицю, потрібен поводир. Поки що його немає", - впевнений Кравчук.

Водночас, він зазначив, що президент Віктор Янукович першим розпочав реальні реформи.

"Він (Віктор Янукович - ред.) вперше розпочав реформи. Причому взяв зразу все:  і економічні, і соціальні , і судові. Не знаю, чи витримаємо ми зразу все і так швидко. Можливо, це треба було провести в кілька етапів. Але його волю та настрій взятися за реформи оцінюю достойно. Він почав реформи, знаючи, що це не покращить його імідж", - підкреслив екс-президент.

Зараз ви читаєте новину «Зараз люди не вірять нікому - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути