понеділок, 29 березня 2021 11:42

Запрацювала "гаряча лінія" проти домашнього насильства

В Україні розпочалася інформаційна кампанія "Не дай домашньому насильству шанс!". Про це у понеділок повідомило Міністерство соціальної політики.

В уряді опублікували телефони, на які можна звернутися у випадку домашнього насильства. Номери працюють цілодобово, дзвінки на них безкоштовні.

 

"Для переважної більшості людей домашнє насильство - це традиційно вкорінена норма, установлена поколіннями. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов'язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім'ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак це не так", - повідомляє міністерство.

Мінсоцполітики інформує: якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатись до поліції з даного питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери "гарячих ліній", де вам нададуть консультації та роз'яснення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їла побілку зі стін: мати заморила голодом 3,5-річну доньку

2020 року поліція зареєструвала у 1,5 раза більше звернень щодо домашнього насильства, ніж роком раніше. За даними МВС, за 2020 рік 208 784 осіб звернулися в поліцію у зв'язку з домашнім насильством. 2019 року ця цифра була у 1,5 раза меншою - 141 814 звернень.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала "гаряча лінія" проти домашнього насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути