вівторок, 10 лютого 2009 08:08

Запорізька міліція обізвала Червоненка "г-н" і звинуватила в брехні

Запорізька міліція обізвала Червоненка "г-н" і звинуватила в брехні
Запорізька міліція звинувачує заступника мера Києва Євгена Червоненка в наклепі, некомпетентності, брехні і психічній неадекватності.

Повний текст звернення на адресу Червоненка, розміщеного на офіційному сайті ГУМВС України в Запорізькій області.

"Останнім часом у відділ зі зв"язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області звернулися низка журналістів з проханням прокоментувати виступ Червоненка 3 лютого 2009 року на телеканалі "Україна" в програмі "Шустер-live".

Нам здається, що було б краще, якщо цей виступ прокоментують фахівці в області психіатрії, оскільки сказане є сумішшю брехні і некомпетентності. У період, коли г-н Ч. наїздами з"являвся в області як губернатор, СБУ не затримувало "...вищих офіцерів запорізької міліції при наркотичних справах" і начальник міліції за це не звільнявся з посади.

Брехнею є і те, що "... коли прийшов генерал Олександр Шмітько, злочинність впала вдвічі", оскільки на території Запорізької області в 2006 році було скоєно 25419 злочинів, а в 2007 році (коли УМВС області очолював О.Г. Шмітько) - 27140 злочинів, а в 2008 - 24213. Хоча, об"єктивності заради, необхідно відзначити, що на злочинність, як на соціальне явище, впливає більше 500 чинників, а не те, який керівник МВС знаходиться на посаді.

Але про це г-н Червоненко, мабуть, навіть не здогадується, оскільки звик до поверхневих думок і ніколи ні в що глибоко не вникає.

Було б краще, якби виступ Червоненка прокоментували психіатри

Не відповідає дійсності і той вислів, що Запоріжжя є лідером по наркотиках серед молоді. Впродовж 2005-2008 років на території Запорізької області спостерігається стійка тенденція зі зниження кількості неповнолітніх, які вживають наркотичні засоби, психотропні речовини і сильнодіючі лікарські препарати. За даними обласного клінічного наркодиспансеру станом на: 01. 01. 2005 на обліку перебували 917 неповнолітніх (12,4% від загальної кількості наркозалежних); 01.01.2009 на обліку перебували 636 неповнолітніх (7,7% від загальної кількості наркозалежних).

Кількість кримінальних справ, порушених за статтею 315 (Підштовхування до вживання наркотичних засобів) КК України наступне: 2005 рік - 71 кримінальна справа, з них за фактами підштовхування неповнолітніх 19 КС (26,6% при середньому по Україні 35,5%); 2008 - 68 КС, з них по фактах відміни неповнолітніх 4 КС (5,9% при середньому по Україні 28%).

Ми слабо віримо, проте хотілося б, щоб г-ну Ч. вистачило сміливості прийти до суду і відповісти за свої маревні вислови. Щоб не повторився 2006 рік, коли пан Червоненко закотив істерику перед представниками засобів масової інформації, звинувачуючи (без слідства і суду) співробітників Орехівського РВВС в тому, що вони зґвалтували хлопчика. Проте, коли в ході розслідування кримінальної справи обласною прокуратурою було доведено, що підліток оговорив співробітників міліції і цю справу було припинено через відсутність складу злочину, г-ну Червоненку не вистачило мужності (а в цьому ніхто і не сумнівався) вибачитися перед співробітниками міліції, яких він обмовив.

Ми вважаємо, що дані вислови г-на Червоненка псують імідж не тільки співробітників запорізької міліції, але і всього Запорізького краю. І за це він повинен відповісти.

P.S. Скорочення г-н не означає ні пан і навіть ні громадянин".

За матеріалом: proUA
Зараз ви читаєте новину «Запорізька міліція обізвала Червоненка "г-н" і звинуватила в брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути