середа, 20 жовтня 2021 21:37

Заочний арешт дозволяє почати екстрадицію Азарова - Офіс генпрокурора

Заочний арешт дозволяє почати екстрадицію Азарова - Офіс генпрокурора
Експрем'єра-втікача Миколу Азарова заочно арештували за підозрою у державній зраді. Фото: УНІАН

Заочний арешт колишнього прем'єрміністра України Миколи Азарова дозволяє українським правоохоронцям розпочати процедуру його екстрадиції.

Попереду – спеціальне досудове розслідування, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування", – заявили в Офісі генпрокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича арештували у справі про "Межигір'я"

Як відомо, Азарова заочно арештували у справі про підписання так званих Харківських угод. Колишнього українського прем'єра підозрюють у вчиненні державної зради, оскільки підписання вищезгаданого документу дозволило Росії посилити військову присутність в Криму, що сприяло подальшій окупації Кримського півострову.

Експрем'єра-втікача Миколу Азарова заочно арештували за підозрою в державній зраді за попередньою змовою групи осіб. Таке рішення 20 жовтня виніс Печерський райсуд Києва.

Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії Азарова на шкоду суверенітетові й територіальній цілісності нашої держави.

Ці вчинки скоювала за попередньою змовою група осіб із тодішнім президентом Віктором Януковичем, якому також повідомили про підозру в цьому кримінальному провадженні та оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Заочний арешт дозволяє почати екстрадицію Азарова - Офіс генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути