Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2021 14:07

Януковича арештували у справі про "Межигір'я"

Януковича арештували у справі про "Межигір'я"
Президента-втікача Віктора Януковича заочно арештували в справі про привласнення "Межигір'я". Фото: УНІАН

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка заочно заарештувала президента-втікача Віктора Януковича в справі про привласнення "Межигір'я".

У випадку затримання його мають протягом 48 год. доставити до суду для взяття під варту або обрання м'якшого запобіжного заходу.

Ухвалу можна оскаржити протягом п'яти днів з моменту проголошення, повідомляє Центр протидії корупції.

2007 року тодішній прем'єр Янукович звернувся листом до президента Віктора Ющенка з проханням обміняти майно комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" вартістю 540 млн грн на приміщення приватної фірми. До складу комплексу входили база відпочинку і резиденція "Межигір'я". Того ж року Ющенко нібито секретним розпорядженням надав Януковичу "Межигір'я" в користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко розповів, як "Межигір'я" опинилося в руках Януковича

Тим часом син Януковича Олександр поставив колишнього охоронця на роль директора ТОВ "Медінвестрейд", а чоловіку на ім'я Павло Литовченко запропонував стати одним із засновників та директором компанії "Танталіт", яка мала отримати майно.

Того ж року Едуард Ставицький як голова правління НАК "Надра України" ініціював розгляд проведення обміну майна комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" на нежитлові будівлі ТОВ "Медінвесттрейд". Після обміну "Медінвестрейд" заволоділа "Межигір'ям", згодом резиденцію передали "Танталіту".

2013-го майном заволодів Сергій Клюєв, який був власником частки в ТОВ "Танталіт". При цьому його вартість занизили в кілька разів - до 89,303 млн грн.

Янукович жив у "Межигір'ї" до своєї втечі з країни в лютому 2014 року.

Це не перший арешт Януковича. 2018-го Печерський районний суд Києва дозволив затримання Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) з метою тиску на ексмитрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Також Янукович був заочно арештований у справі про узурпацію влади в травні 2020-го. Йдеться про зміни до Конституції 2010 року, які значно розширювали повноваження керівника держави.

Зараз ви читаєте новину «Януковича арештували у справі про "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути