Ексклюзиви
неділя, 28 січня 2018 18:24

"Залишається питання: чи убивця Ноздровської був один" - Луценко

Українським правоохоронцям вдалося збити вал криміналу. Кількість злочинів скоротилася на 15-20%. Щороку з початку АТО змешується кількість вбивств. Бо на руках багато зброї, а злочинець найбільше боїться збройного опору. Крім того, поліція відновила свій професіоналізм.

Про це в інтерв'ю "Сегодня" розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

Автор: segodnya.ua
  Генеральний прокурор Юрій Луценко: "Наступний важливий крок  у реформі ГПУ – ввести електронний документообіг і електронне провадження"
Генеральний прокурор Юрій Луценко: "Наступний важливий крок у реформі ГПУ – ввести електронний документообіг і електронне провадження"

Про справу Ірини Ноздровської

Під нігтями вбитої на правій руці були зразки іншої особи. Вони збігаються з ДНК підозрюваного. А у нього на лобі - сліди від нігтів. Знайдений ніж, по суті, садова заточка, на якій є кров жертви. Чекаємо відповіді експертизи, чи можна вважати знайдений попіл залишками її спаленого одягу. Залишається питання, чи був убивця один. Під іншими нігтями загиблої є сліди ДНК, чию приналежність встановлюємо.

Про замовні вбивства

Розкриття вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова стало показником того, що правоохоронна система здатна вирішувати складні завдання. Ми маємо повну картину того, що відбувалося, хто замовник.

У справі Шеремета поки що не пощастило. Хоча був момент, коли мені здалося, що удача усміхнулася. Один із фігурантів справи про замах на народного депутата Ігоря Мосійчука був схожий на фігуру, зняту на відео у справі Шеремета. Але, виявилося, не той.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко оцінив свої досягнення і промахи

Про реформу Генпрокуратури

Ми відкрили двері для людей не із системи. Тепер на будь-яку посаду оголошується відкритий конкурс, з тестом IQ і професійних знань. Заповнили сотні вакансій, і близько 90% цих нових співробітників прийшли не з системи прокуратури. Накопичення критичної маси нових людей повинно привести до ефекту трави, що пробиває асфальт.

Наступний важливий крок – ввести електронний документообіг і електронне провадження. Це поведе нас від радянської, божевільної лавини паперів.

Про зарплати

Скоротили чисельність на 25% і збільшили зарплату в два рази. Молодий працівник спочатку отримує 12 тисяч гривень. Якщо прокурор працює давно, то заробляє приблизно 20 тисяч, в центральному апараті – 30 тисяч гривень. А вище керівництво в ГПУ отримує близько 80 тисяч.

Автор: Фото: з архіву родини Луценків
  Кіт Луценків - мейн-кун Кузьмич
Кіт Луценків - мейн-кун Кузьмич

Про свій розпорядок дня

О 8 ранку підйом, треба впустити кота. Це мейн-кун Кузьмич, страшна звірюка. П'ю каву і трохи гуляю по ділянці з собакою Черчиком (по паспорту він Черчілль). Повернулися – знову подвійний еспресо, бутерброд – і в машину.

Поки їдемо по пробках хвилин 40-50, розписую документи. Дзвінки прокурорам, питання, вказівки. У ГПУ – доповіді заступників, робочі зустрічі, що закінчуються приблизно о 22 годині. Дивлюся вечірню пошту і знову дзвінки прокурорам. Близько першої ночі приїжджаю додому, знову гуляю з собакою, вже довше. Потім півгодини на книги – і спати.

Неділю завжди проводжу вдома. Іноді з синами виходимо в місто.

Про відпочинок

Усією сім'єю відпочили 7 днів за кордоном. Для мене відпочинок - це зміна не тільки облич, а й тем для розмов. Правда, і за кордоном, буває, йдеш по Мілану, зупиняється бусик, звідти висовується земляк і кричить: "Пане Юрію, свободу не спинити!"

Змушую себе читати, тому що читання книг – це втеча. Зараз з тієї жорсткої реальності, якою є правоохоронна система. Я хочу залишатися людиною.

У першій половині 2018 року правоохоронні органи планують провести спецконфіскацію 3 млрд грн. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні парламентського комітету з нацбезпеки та оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Залишається питання: чи убивця Ноздровської був один" - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути