середа, 26 вересня 2012 14:11

Законопроектом про наклеп президента могли підставити люди з його оточення - експерт

Законопроектом про наклеп президента могли підставити люди з його оточення - експерт
Олександр Палій не виключає, що АП хотіла представити Януковича більш ліберальним. Фото: zapysy.com.ua

Президент Віктор Янукович може все контролювати, але в його оточенні є люди, які можуть влаштовувати саботаж.

Так експерт Олександр Палій прокоментував заяву радника президента Ганни Герман про те, що Янукович був із самого початку проти законопроекту про наклеп і тільки завдяки йому автор проекту закону Віталій Журавський вирішив його відкликати.

"Теоретично це може бути. Ми бачимо, що багато дій представників нинішньої влади прямо керуються Януковичем. Але тим не менше, є якісь рівні саботажу. Є люди навколо Януковича, які заганяють його до кута для того, аби у нього був один вихід — приповсти на колінах до Москви. Тобто, очевидно, що там можливі якісь такі течії", - вважає поілтолог.

Палій додав: "Янукович має можливості все контролювати, але це ще не факт, що він контролює все до останньої межі. Є така приказка: короля грає його оточення, а що може оточений король?".

Він також зазначив, що було кілька прикладів, коли президент не схвалював ухвалені парламентом закони і ветував їх. Водночас, політолог не виключає, що внесення, а потім відкликання законопроекту про наклеп є спрямованими діями Адміністрації президента задля того, аби представити Януковича у вигідному світлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці Нью-Йорка зустріли Януковича: Диктатор повинен сидіти у в'язниці

"Не виключено, що це свідома провокація з боку Адміністрації президента, які хотіли виставити Януковича у вигляді ліберала перед його поїздкою на захід, або безпосередньо під час поїздки до США, представити його таким лібералом, який виступив проти цього антидемократичного закону", - припустив Палій.

Експерт переконаний, що сильно такі дії не вплинуть на образ президента ані на заході, ані в Україні.

"Можливо трішки його імідж поліпшиться в результаті цього, але не думаю, що сильно. Бо для серйозного поліпшення потрібні серйозні кроки. А це більше косметичні дії", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога нагадав Януковичу, що не варто злити Захід "наклепом"

Нагадаємо, що вчора ввечері, 25 вересня, автор законопроекту про наклеп Віталій Журавський оголосив, що вирішив відкликати свій законопроект. Однак, цей документ уже проголосований у першому читанні.

Натомість, радник президента Ганна Герман заявила, що президент Віктор Янукович із самого початку був проти цього законопроекту і тільки завдяки йому це питання знято. "Те, що Журавський відкликав свій законопроект, це прямий результат принципової позиції президента України", - зазначила Герман.

Зараз ви читаєте новину «Законопроектом про наклеп президента могли підставити люди з його оточення - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути