Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2011 13:11

Законопроектом про імпічмент Яценюк демонструє свою опозиційність - політолог

Законопроектом про імпічмент Яценюк демонструє свою опозиційність - політолог

Зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом про імпічмент президенту "нунсівець" Арсеній Яценюк доводить, що ним не керують на Банковій.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав глава Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко:

"Арсеній Яценюк активною публічною позицією, активним захистом Тимошенко і цією ініціативою щодо імпічменту демонструє свою опозиційність й спростовує звинувачення, що він нібито співпрацює із Банковою".

За словами Фесенка голосів для прийняття цього законопроекту в парламенті немає:

"Це утопія! Який імпічмент, якщо навіть немає простої більшості. На сьогодні опозиція навіть не в змозі зареєструвати якусь власну ініціативу. Була ініціатива скликати позачергову сесію парламенту, коли заарештували Тимошенко. Для цього потрібно 150 голосів. Таку сесію не скликали, а значить у БЮТі немає навіть 150 голосів - конституційної меншості".

Політолог пояснив, що є поняття "конституційна більшість" - для прийняття законопроектів. А є поняття - "конституційна меншість", які можуть виступати з ініціативами. Наприклад, зняти спікера, скликати позачергову сесію.

"Такої меншості зараз немає. Я не пам'ятаю подібної ситуації. За останні роки це вперше. Це ознака серйозної кризи та слабкості парламентської опозиції".

Зараз ви читаєте новину «Законопроектом про імпічмент Яценюк демонструє свою опозиційність - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути