Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2011 12:38

Яценюк запропонував спрощений імпічмент Януковича

Яценюк запропонував спрощений імпічмент Януковича

Лідер політичної партії "Фронт Змін", народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк вніс у Верховну Раду проект закону України "Про порядок імпічменту президента України". Законопроект зареєстрований у парламенті 23 серпня за №9066.

Як повідомила прес-служба "Фронту Змін", Яценюк заявив, що протягом всієї української незалежності президенти України, які обиралися народом, були над цим народом, а не разом із цим народом.

"Інститут президента перетворився на інститут благ, привілеїв, грошей, корупції, а не відповідальності, важкої та відданої праці для України та українців. Народ має нарешті отримати механізм контролю за президентом", - пояснив нардеп.

Він підкреслив, що закон про порядок імпічменту – це шлях до того, "як змусити кожного президента робити те, що він обіцяв перед виборами і думати не про себе і своє оточення, а про Україну та її майбутнє".

Законопроект передбачає, що ініціювати початок процедури імпічменту президента може 1/5 конституційного складу парламенту (90 народних депутатів), обґрунтувавши таку необхідність в письмовому поданні. Подальша процедура потребуватиме 226 голосів, як це й передбачено Конституцією.

Закон чітко визначає порядок діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії щодо імпічменту президента, правовий статус спеціального прокурора, спеціальних слідчих, голови, заступника голови, секретаря та інших членів спеціальної тимчасової слідчої комісії, задіяних в процедурі імпічменту президента.

В законопроекті також пропонується забезпечити відкритість та гласність процесу імпічменту президента. Спеціальна тимчасова слідча комісія проводить свою роботу у формі відкритих засідань, а відповідні рішення приймаються народними депутатами відкритим поіменним голосуванням.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запропонував спрощений імпічмент Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути