вівторок, 03 жовтня 2017 18:38

Законопроект по Донбасу містить несподівані моменти

Законопроект по Донбасу містить несподівані моменти
Законопроект про реінтеграцію окупованих територій і відновлення територіальної цілісності містить "важливі й несподівані моменти". Фото: Експрес - онлайн

Законопроект про реінтеграцію окупованих територій і відновлення територіальної цілісності містить "важливі й несподівані моменти".

Про це повідомив перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"В законопроектах Порошенка будуть певні важливі й несподівані моменти, що дозволить посилити нашу дипломатичну позицію, спрямовану на збереження санкцій проти РФ, і їх підтримка – це буде тест для Верховної ради", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок представив план деокупації Донбасу

За словами Геращенко, у документі йдеться про законодавче закріплення іншої термінології, яка гармонізує нинішнє українське законодавство, міжнародне законодавство та існуючий стан речей на Донбасі.

"Але ключове, філософія закону: це повернення, а не відторгнення територій, не відмова від них, як дехто пропонує. Особливо підкреслено, що питання повернення Криму залишається в фокусі уваги влади як пріоритетне", – додала вона.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов розробив концепцію деокупації Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект по Донбасу містить несподівані моменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути