неділя, 17 березня 2013 19:24

Закон про референдум написали в кулуарах. Це проект Адміністрації Януковича - експерт

Закон про референдум написали в кулуарах. Це проект Адміністрації Януковича - експерт
Юлія Кириченко ФОТО: Укрінформ

Закон про референдум приймався тихцем на початку листопада, вважає експерт Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко.

"Прийняття закону пройшло непомітно. Це сталося 6 листопада торік, відразу після виборів, ще старим складом парламенту, - розповідає Кириченко. - Дивуюся, як більшість проголосували, і промовчали навіть опозиціонери. Вони не розуміють, що завдяки новому закону всі повноваження парламенту нівелюються. А перекладаються на референдум. Будь-які закони тепер можуть прийматися в обхід Верховної Ради."

На думку експерта, закон "Про всеукраїнський референдум" від 28 листопада 2012 року має небезпеки для всього українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький бульдозер гальмує, коли стикається із критикою - Рибачук

"Якщо через референдум відмінити якийсь закон, то відновлюється попередня його редакція. Так само можна відмінити Конституцію, яка діє зараз за редакцією 1996-го. Виходить завдяки референдуму можна повернутися до Конституції УРСР," - додає Юлія Кириченко.

За її словами, поки що нема юридичних механізмів, щоби відмінити новий закон про референдум.

"Можливо, вдасться внести якісь зміни до закону, - пояснює Кириченко. - Закон написали в кулуарах. Це однозначно проект Адміністрації президента. Після прийняття закону ЦВК надіслала президенту зауваження на 30 сторінок. Але президент підписав закон."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва підтримуватиме Медведчука або Хорошковського"

Нагадаємо, закон "Про всеукраїнський референдум" Верховна Рада прийняла 6 листопада 2012 року. Президент підписав закон 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Закон про референдум написали в кулуарах. Це проект Адміністрації Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути