неділя, 17 березня 2013 14:22

Донецький бульдозер гальмує, коли стикається із критикою - Рибачук

Донецький бульдозер гальмує, коли стикається із критикою - Рибачук
Олег Рибачук ФОТО: Укрінформ

Влада шукає можливості, як використати на свою користь новий закон про референдум.

Про це розповів політик та громадський діяч Олег Рибачук.

"Проходять засідання Кабміну стосовно референдуму, вже виділяється фінансування з бюджету на реалізацію закону. ЦВК прийняла 7 постанов. Вносяться зміни до Кримінального кодексу," - зазначає Рибачук.

На його думку, до референдуму населення готують давно.

"По всій Україні розвішані біл-борди "Українського вибору", - розповідає політик. - Ідея референдуму звучить дуже класно. Народ сам приймає рішення і воно стовідсотково вступає в силу. Тому всіх, хто буде критикувати цю ідею не надто уважно слухатимуть. Українцям казатимуть, що то якісь грантоїдні організації, їм заплатили американці, щоб українці не отримали можливості впливати рішення у державі."

На думку, Олега Рибачука тема референдуму повинна стати дискусією в суспільстві. Таким чином, влада боятиметься використовувати його.

"Влада діє за принципом: дадуть по морді чи не дадуть. Спершу запускають якусь тему в суспільстві і дивляться на реакцію, - каже Рибачук. - Якщо виникає серйозна дискусія, "регіонали" втихомирюються. Донецький бульдозер гальмує, коли стикається із критикою. Так було із законом про наклеп, про мирні зібрання. Тому й зараз потрібно викликати в суспільстві реакцію на закон про референдум."

Нагадаємо, закон "Про всеукраїнський референдум" Верховна Рада прийняла 6 листопада 2012 року. Президент підписав закон 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Донецький бульдозер гальмує, коли стикається із критикою - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути