середа, 14 жовтня 2009 08:56

Закон про фінансування Євро-2012 опублікують без підпису Ющенка

Закон про фінансування Євро-2012 опублікують без підпису Ющенка

Голова Верховної ради Володимир Литвин підписав закон про зобов"язання Національного банку перерахувати 9,8 мільярда гривень до державного бюджету на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це повідомили в прес-службі парламенту.

У зв"язку з непідписанням президентом цього закону Литвин видав розпорядження про офіційне оприлюднення закону "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України" шляхом розміщення його тексту на офіційному веб-сайті парламенту і його публікації за підписом голови ВР в газеті "Голос України".

6 жовтня Рада попросила президента Віктора Ющенка підписати цей закон.

Ющенко відмовився це зробити та запропонував парламенту повторно розглянути закон з урахуванням його пропозицій. Після того, як Рада подолала вето на цей закон, Ющенко ветував його повторно, а парламент другий раз вето не долав.

Повторно ветуючи закон, Ющенко рахував, що виконання Нацбанком покладеного на нього Радою зобов"язання приведе до нічим не обгрунтованої емісії. Вона, у свою чергу, матиме негативні наслідки для економіки - прискорення інфляції, падіння курсу гривні, зростання соціальної напруги.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Закон про фінансування Євро-2012 опублікують без підпису Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути